relaXia Home
Detta är relaXia! Det är ofta inte ”saker” som man saknar, utan det är speciella upplevelser! Ge dig själv eller nära och kära en speciell upplevelse som är deltagande, avslappande och harmonisk. Hos oss kan du smaka autentisk kinesisk mat eller ha en avslappnande kväll i vår härliga relaxavdelning med skön bastu och utomhus spabad. Vi erbjuder även matlagningskurs i traditionell kinesisk mat, ekologiska ansiktsbehandling, ryggbehandling, hand och armbehandling samt mage och bröstbehandlig för kvinnor. Allting i en privat hemmamiljö där du eller ni kan njuta en stund av glädje, harmoni, lugn och ro.
Vem är Xia? Mina intresse i att främja hälsa och skönhet samt laga mat på ett hälsosamt sätt, har funnits länge. Jag har varit intresserad av matlagning sedan jag var 7 år, redan då började jag laga mat för hela familjer. Min matlagningsfilosofi är: så enkelt som möjligt, så färskt som möjligt, så nyttigt som möjligt och så naturligt som möjligt. Till ex: Jag använder ekologisk sojasås, rapsolja och olivolja, färska kryddor och hemgjorda såser. Tre magiska vapen för att bevara/främja ens hälsa enligt traditionell kinesisk medicin (TCM) är balansen mellan Yin och Yang; harmoni mellan människa och natur och harmoni mellan kropp och själ. Jag föddes i kina och kom till Sverige sen 1994 då forskade jag neurostamceller på karolinska. Jag tog min kandidatexamen i västerländsk medicin i 1986. Sedan tog jag magister/masterexamen i Kinesisk och västerländsk medicin vid institutet av akupunktur och moxibustion i 1991. 1994 tog jag Doktorsexamen i neurofysiologi på Beijing medicinska universitet. Jag är också diplomerad stressterapeut och ekologisk hudvårdsterapeut.
Kinesisk matkultur. Ett gammalt kinesiskt talesätt är ,vilket betyder "maten är grunden till livet". Ett annat ordspråket säger: , vilket betyder att det är sju saker man måste ta hand om när man öppnar dörren: ved, ris, olja, salt, sojasås ,vinäger och te. Således är mat verkligen en viktig del av kinesiskt liv.

De stora filosoferna i forntida Kina satte hög värde på mat. Konfucius matfilosofi var att ris och kött skulle tillagas fint. Laozi sa att en belåten mage betyder mer för ett helgon än färgglada världen. Denna idé om "måltid" som livets mening, påverkar hela diskurssystemet. T.ex. I Kina jämställs ofta "att arbeta" med "att vara familjeförsörjare"; att byta jobb kallas ”hoppa till en annan matskål”; att förlora sitt jobb kallas ”förlora sin risskål”; en arbetsledare skrämmer arbetare genom att säga ”om du inte jobbar hårt så krossar jag din risskål”. Att laga och äta god mat ger mig stor glädje. Varmt välkomna!

 
Home Middag Kurs Relax Priser Kontakt